Kundeportrett: Mette Carlsen v/Knud E. Hansen
Møt Mette i arbeidet som kokk og se hvordan hun bruker etiketter

Knud E. Hansen er et danskbasert konsulentfirma som siden 1937 har levert design-, ingeniør- og prosjektledelsestjenester til skipsverft og skipseiere over hele verden. De har designet en lang rekke fartøy for bl.a. DFDS, Bakkefrost, Wallenius og Grimaldi.
Knud E. Hansens hovedkontor ligger i Helsingør. Her har vi møtt Mette, som er kokk i kantinen. Kjøkkenet hennes er veldig populært blant de ansatte, men også blant gjestene. Mette har derfor laget et hefte med et utvalg av hennes oppskrifter.

Hva bruker du etiketter til i forbindelse med jobben?
Jeg bruker etiketter til flere ting, siden mye av det jeg lager må være datomerket. Men først og fremst er det akkurat nå når jeg lager marmelade og lignende.
Hva brenner du for i jobben din?
Jeg brenner for å lage ordentlig mat av riktige og gode råvarer – samt å gjøre de samme 40 menneskene glade hver dag de er på jobb.

Hvorfor er etiketter viktig og hva tenker du om dem?
Etiketter er viktige for meg fordi det står dato og innhold på dem. I tillegg kommer det visuelle, som også er viktig i et selskap som vårt, siden vi har mange viktige og store kunder som kommer og spiser i kantinen. I tillegg til dette er det viktig at etiketten kan holde seg kald, siden mye av det jeg lager skal oppbevares kaldt.
Har du noen ideer for fremtiden?
Det er planlagt at besøkende på et tidspunkt kan få med seg et glass marmelade sammen med oppskriftsheftet. Planen er at det skal være en liten gave som kan gis bort. Her gir det bare et helt annet og mye mer profesjonelt inntrykk med en flott etikett.

Hva den rette etiketten kan gjøre
En etikett kan i tillegg til å ha som formål å beskrive innhold, hvor det kommer fra og annen relevant informasjon også ha et visuelt formål. Her ser du forskjellen på hva en etikett kan gjøre for hjemmelaget marmelade. Med et fint design vil du kunne tydeliggjøre hvilken marmelade du har laget, men det viser også at du har lagt ekstra kjærlighet i å lage produktet.
I tillegg til det visuelle, kan du her se effekten av å velge riktig materiale. Den hvite etiketten er en helt vanlig papiretikett. Den reagerer hvis du for eksempel setter marmeladen i kjøleskapet. Velger du et materiale som er kuldebestandig, vil du ikke oppleve at det f.eks. faller av, blir oppløst eller at teksten gnis utover.
Du kan alltid kontakte vår kundestøtte for råd og veiledning om valg av materiale.

Oppskrift: Appelsinmarmelade
Vi har fått lov til å dele én av Mettes gode marmeladeoppskrifter. Denne oppskriften gir 3–4 glass. Ingredienser:
-
400 g sukker
-
1 vaniljestang
-
1/2 kg appelsiner
-
1 sitron
-
2 dl vann
Fremgangsmåte:
Del vaniljestangen på langs. Vask appelsiner og sitron. Fjern endene. Skjær dem i mindre terninger med skall. Fjern eventuelle kjerner. Tilsett vanilje, sukker, appelsiner, vann og sitron i en gryte og kok på middels varme i 20–25 min. Rør jevnlig.
Hell av overflødig væske og la marmeladen koke videre i ca. 15 min. til den blir tykkere. Blend marmeladen litt, men ikke til den blir helt fin.
Steriliser glassene i kokende vann og tilsett marmeladen. Oppbevares kjølig. Holdbar i ca. 1 måned i kjøleskap.
Lykke til!
Få flere tips og inspirasjon
Finn andre relevante artikler

Slik markedsfører du dine produkter

Finn riktig etikett ved hjelp av vår størrelsesguide til marmelade- og syltetøyglass

Skriv ut dine egne øletiketter