Ofte stilte spørsmål

Bestilling & betaling Kundekonto & pålogging Levering & retur Produkter Programvare & maler
Avery Design & Print Microsoft® Word-maler

Vi har laget en guide med 10 tips for å oppnå best mulig utskrift på etikettene dine:

10 tips til perfekt etikettutskrift

Avery Design & Print er et gratisprogram som kan hjelpe deg med å designe og skrive ut dine Avery-produkter.

Få mer informasjon her

Avery Design & Print online er et online program og krever ikke installasjon av programvare. Når du er klar til å skrive ut, genereres en PDF av din design til utskrift. Vi anbefaler at du bruker Adobe Reader til å åpne og skrive ut PDF-en, i stedet for å bruke din nettlesers integrerte PDF-program.

Du kan laste ned gratis Adobe Reader her

Vi anbefaler at du enten bruker Internet Explorer, Chrome eller Mozilla Firefox som nettleser når du åpner Avery Design & Print Online, da de støtter Adobe Reader til utskrift av prosjekter fra Design & Print Online.

Vi kan bare garantere utskriftsresultater for Design & Print-prosjekter som er skrevet ut via Adobe Reader.

Vi kan ikke garantere utskriftsresultater hvis du bruker nettleseren Edge, som standard installeres med Microsoft Windows 10, da Edge har sin egen innebygde PDF-viser, Edge-viewer, og Adobe Rader kan ikke installeres for Edge.

Internet Explorer finnes fremdeles i Windows 10, men den er “skjult” i Edge-nettleserens funksjoner. Den kan startes manuelt fra menyen Programmer i Windows 10 (under “Tilbehør” i Windows).

Undersøk følgende:

  • Er det den riktige malen som er brukt til å lage designet? Du finner programvarekoden til ditt Avery-produkt på emballasjen
  • Skriveren din må være satt opp til A4 (ikke US Letter Size)
  • Det må være avmerket i “Skriv ut i faktisk størrelse” / “Print to actual size” (ikke “Tilpass” / “Fit to page”)
  • Skriver du ut fra Adobe Acrobat Reader eller fra nettleserens eget PDF-program? Vi anbefaler at du alltid skriver ut fra Adobe Acrobat Reader, da den gir de beste resultatene. Programmet kan lastes gratis ned her

Når du er ferdig med å sette opp egen design, klikker du på den grønne “Vis utskrift og skriv ut”-knappen nede i høyre hjørnet av designskjermbildet

Klikk deretter på den grønne “Skriv ut”-knappen på høyre side

Hvis du ikke har lagret designen din, anbefaler vi at du lagrer den før du går videre

Klikk på den grønne “Last ned PDF”-knappen
Åpne PDF med f.eks. Adobe Acrobat Reader (anbefales) og skriv ut herfra

Husk å stille inn skriveroppsettet i “Utskrift”-skjermbildet under “Innstillinger” til å skrive ut på det riktige materialet (etiketter, tykt papir, papp o.l.) og legg papiret/arkene helt rett på innmatingsbrettet – det vil hjelpe skriveren med å føre inn papirene mer nøyaktig og dermed matche malen med arket

Kontrollere alltid at du har valgt A4-papir (ikke “US Letter Size”) og at det er merket av i “Skriv ut faktisk størrelse/Print to actual size” (ikke “Tilpass/fit to page”)

OBS: Bruk kun Avery-produkter for beste resultat

Viktig: Avery Design & Print konverterer automatisk etikettdesignen til PDF-format for å optimere utskriftsresultatet. Men forskjellige nettlesere behandler denne konverteringen forskjellig, så vi anbefaler at du alltid åpner og skriver ut dine PDF-er fra Adobe Acrobat Reader. Programmet kan lastes gratis ned her

Ja! Og du kan hente bildene fra forskjellige steder:

Din datamaskin: Når du har klikket på “Legg til bilde", klikker du på den grønne “Søk etter fil”-knappen midt på skjermen. Deretter kan du finne ønsket bilde via sti-systemet på datamaskinen.
Obs: Du kan bruke følgende filtyper: .ai, .bmp, .eps, .jpg, .jpeg, .pdf, .png, .psd og .tif

Fra Avery-galleriet: I Avery-galleriet finner du mange gratis clipart-bilder som du kan bruke i din egen design. Bruk kategorilisten til venstre for å finne det helt riktige bildet til prosjektet ditt.

Fra Facebook, Instagram, Flickr eller Google Bilder: Logg på din sosiale medie-konto via “Legg til bilde”-verktøyet og velg dine favorittbilder her.

Ja, du kan lagre malen og åpne og redigere den i Avery Design & Print senere.

Du kan alltid lagre et prosjekt ved å klikke på “Lagre”-knappen øverst til høyre på “Brukerdefinert” samt “Vis utskrift og skriv ut”-skjermbildene.

Velg “Lagre på Avery online-konto” for å lagre prosjektet online i Design & Print. Prosjekter som er lagret på en Avery online-konto, er tilgjengelig fra alle datamaskiner som har tilgang til Internett. Det eneste du må gjøre, er å logge på din Avery online-konto. Du blir bedt om å logge på kontoen med en e-postadresse og passord, eller registrere deg hvis du ikke allerede har en konto (det er gratis)

Velg “Lagre på min datamaskin” for å lagre prosjektet lokalt på datamaskinen. Prosjektet vil lagres som en .avery-fil og kan bare åpnes i Avery Design & Print (både online- og offline-versjonene).

For å åpne et tidligere lagret prosjekt, klikker du på “Åpne”-knappen øverst til høyre på skjermen.

Med Avery Design & Print er det lett å velge en design du allerede har laget og bruke det på et annet Avery-produkt, uten å måtte lage designen manuelt igjen.

For å gjenbruke design på et annet produkt, klikker du på den blå “Bruk design på et annet produkt”-knappen nederst til høyre på “Vis utskrift og skriv ut"-skjermen.

Denne funksjonen er nyttig, f.eks. når du skal organisere et evenement, lage brevpapir, etiketter o.l. med firmaets logo på eller bare vil bruke en av dine favorittdesign på et annet Avery-produkt.

Du kan administrere Avery online-kontoen fra forsiden av Avery Design & Print online.

Endre e-postadresse: Når du er logget inn på Avery-kontoen med den nåværende e-postadressen, må du holde musepilen over navnet ditt og teksten “Endre e-post” kommer frem. Klikk på navnet ditt og du kan endre din e-post i popup-vinduet som dukker opp.

Glemt adgangskode:  Hvis du har glemt adgangskoden, må du klikke på Logg inn og deretter klikke på teksten "Jeg har glemt passordet”. Du må så skrive inn den e-postadressen som du brukte da du opprettet kontoen din, og deretter sendes det en e-post med en lenke som du kan bruke til å endre passordet med.

Åpne Avery Design & Print og klikk på “Åpne” i øverste høyre hjørne. Herfra kan du åpne prosjekter som er lagret på din Avery-konto eller finne prosjekter som er lagret på datamaskinen som .avery-filer.

Avery utga vår første lag-selv-etikettprogramvare i 1990! Siden den gang har vi kontinuerlig utviklet måter folk kan designe etikettene sine på og har lansert ulike programvaretilbud gjennom årene.

Fordi vi alltid prøver å forbedre din opplevelse når du designer dine Avery-produkter, må vi over tid pensjonere eldre programvare til fordel for vår nyeste. I de fleste tilfellene kan vi hjelpe deg med å konvertere eventuelle gamle prosjekter som du har opprettet på din gamle programvare, så de er kompatible med dagens Design & Print online.

Klikk her for å finne ut hva som skjedde med din gamle programvare og hva du kan gjøre.